בעקבות עלה אחד בודד שמתעופף לו הרחק מערמת עלי שלכת, בחצר עזובה באמצע שום מקום, נכנס יונתן, גיבור הספר שלנו, אל מבנה נטוש שנראה כאילו שייך לעולמות אחרים. יונתן נחשף למחזה מפתיע ומטריד- אדם שמדבר מול חדר מלא שולחנות וכיסאות, אך ריק מאנשים. מיהו האיש הזה? מהו המבנה הנטוש שהוא נמצא בו? ומה יקרה כשהתלמידים הנעלמים יתחילו להופיע לשיעורים בזה אחר זה ויהפכו להיות חלק מעולמו החדש של יונתן?
הספר אחרון מסוגו סוחף אותנו לתוך עולם הנע בין עתיד ועבר, בין מציאות ודמיון. עולם בו לא קיימים יותר בתי ספר והכול בו מתוכנן ומותאם אישית עד שהודאות והיעילות הופכות לניכור ובדידות. דווקא במציאות הזו מתעקש גיבור הספר ללכת לאיבוד ולהתבלבל. בדרך הוא לומד על ג'ורג' הצב, מבנה הלב ומשוואה בשני נעלמים וגם מגלה דברים חדשים על חברות, משפחה ובעיקר על עצמו.
גילי רומן, מורה, מחנך, מנהל ויועץ בנושאי חינוך. יליד 1984.
בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה ומנהל עסקים (האוניברסיטה העברית) ותואר שני במדיניות ציבורית (המרכז הבינתחומי הרצליה). בוגר תעודת הוראה (אוניברסיטת תל אביב).
ניהל במשך ארבע שנים את בית הספר הבינלאומי בכפר הירוק (EMIS).
היה מורה ומנהל פדגוגי בבית הספר למנהיגות סביבתית בכפר הירוק.
ניהל את המרכז ליזמות בחינוך בבת-ים.
ממובילי מחאת החינוך של 2011 וממייסדי 'תנועת המורים'.
היה חבר ויועץ בצוות ההקמה לתוכנית האסטרטגית ופרויקט הדגל של בית הנשיא "תקווה ישראלית". מרצה בכנסים ובסמינרים בארץ ובעולם.
כיום מנהל אגף אסטרטגיה במשרד החינוך.
"אז הלכתי לאיבוד והגעתי לפה... לא הייתי אמור לצאת מהבית בכלל, בטח לא להסתובב בגרמי מדרגות מפחידים מלאים בתמונות של אנשים שאני לא מכיר. אני לא אמור לרדוף אחרי עלים ולהציץ בחלונות על אנשים אחרים. הסתכלתי שוב על האיש ועל הצב דרך החלון והרגשתי פתאום שאני חייב לברוח, לרוץ החוצה הרחק מהאיבוד. ובאמת טסתי אל קומת הכניסה והתכוונתי לרוץ מהדלת הראשית לתוך סבך השיחים ומשם החוצה מהחצר וחזרה הביתה. אבל הסקרנות שלי לא נתנה לי לצאת מהדלת ומצאתי את עצמי מטפס במעלה המדרגות בצידו השני של הבניין, מחפש את החדר עם האיש והצב המסתורי".